Berichte Bericht 9903ar (Ereignis 9903-2022)

Dieser Bericht wurde mit folgendem Ereignis in Zusammenhang gebracht: Ereignis 9903-2022
Beobachter
Namejoris K
Erfahrungslevel2/5
BemerkungenIk heb zoals reeds beschreven , ervaringen met die hemelfenomenen en ( ben door mijn vriend Jan Buyle ) , nog meer naar boven blijven kijken en turen . Ik kan mij goed oriënteren en ook qua positie van sterrenbeelden . Maar deze ervaring , was van het meest unieke omdat het zo dicht en groot was . Mijn eerste ' spontane ' gedachte was : ' dat kon toch geen meteoor zijn ? ofwel is er iets gebeurd , ofwel ben ik nu getuige geweest van een uniek ' iets ' . En dan die rare doffe volle ' plof ' enige tijd later ? . Enfin , ik was een zeer nieuwsgierig , gelukkig voldaan mens dat moment en avond . Ik heb die avond en dag nadien ( 14/12/2022 ) het nieuws gecheckt rond waarnemingen , maar blijkbaar niets , tot vandaag . Ik had gedacht dat al die ' mensen ' met hun ' dashcams ' wel enige beelden zouden hebben ..... .' Mijn beelden door mijn ogen live , waren uniek en adembenemend prachtig ' !Met vriendelijke groeten ,Joris Klinck
Ort
AdresseErpe-Mere, Vlaams Gewest (BE)
Geographische Breite50° 52' 38,16'' N (50,88°)
Geographische Länge 3° 55' 43,38'' E (3,93°)
Höhe51,07m
Uhrzeit und Dauer
Datum & Uhrzeit (Ortszeit)13.12.2022 17:42 CET
Datum & Uhrzeit (UT)13.12.2022 16:42 UT
Dauer≈1,5s
Richtung
BewegungsrichtungVon links unten nach rechts oben
Winkel42°
Richtung
Blickrichtung Azimut4,14°
Beginn Azimut11,19°
Beginn Höhe42°
Ende Azimut8,25°
Ende Höhe42°
Helligkeit und Farbe
Helligkeit-12
FarbeWit
Begleitgeräusch
BeobachtungNein
Bemerkungen-
Spätere Geräusche
BeobachtungJa
Bemerkungenongeveer een 30 tal seconden , heb ik in dezelfde richting dat de vuurbol verdween , een volle doffe zware plof gehoord .
Nachleuchten
BeobachtungNo
Dauer-
Länge-
Bemerkungen-
Endblitz
BeobachtungNo
Bemerkungen-
Teilung
BeobachtungJa
BemerkungenDe vuurbol was zeer helder wit van licht , ( anders dan het gelig/ oranje licht dat ik al zeer dikwijls bij meteoren waargenomen heb ) . Ik heb er al vele gezien in allerlei formaten en tijdsduur , met lange staarten en die nog eens uiteenspatten , maar ' dit ' effect had ik nog niet gezien !. Ik stond aan de grond genageld en normaal gezien is mijn reactie bij dit prachtig fenomeen " whow magnifiek " , en dankbaar dit te mogen meemaken . Maar bij ' deze ' , was mijn reactie , ' What The Fuck was dat ??? ' . Ik heb direct mijn goede vriend ( genie en amateurastronoom Jan Buyle hiervan op de hoogte gebracht ) . Hij heeft dezelfde avond hiervan melding gemaakt ! . Zijn eerste reactie was ... Ah een meteoor ! . Maar ik heb hem datzelfde moment nog gezegd : " neenee , lach niet , en check het nieuws maar , want dit was niet normaal ! " .Deze was dus zeer wit van kleur en rechtsbovenaan , kon ik een blauwe gloed waarnemen , die overging naar een rode kleur ( blauwe gloed zoals een houtvuur op hoge temperatuur ... ) .Dat allemaal in een oogwenk van een seconde .. .